Bänkskiva i Terrazzo


Terrazzo bänkskivor har använts i decennier i både bostäder och kommersiella utrymmen, och de fortsätter att vara ett populärt val för både husägare och designers. Bänkskivorna i terrazzo är gjorda av en blandning av naturliga stenflis, såsom marmor, granit eller kvarts, och ett bindningsmaterial, såsom cement eller epoxiharts, ett unikt och tidlöst utseende som kan lyfta alla utrymmen. Nedan förklarar vi fördelarna och övervägandena med att använda bänkskivor i terrazzo i ditt hem.

Fördelar med Terrazzo bänkskivor

Läs mer
Rea!
Verde Alpi
Verde Alpi zoom

Verde Alpi

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Perlato Royal
Perlato Royal zoom

Perlato Royal

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Grigio Carnico
Grigio Carnico zoom

Grigio Carnico

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Fior Di Pesco
Fior Di Pesco zoom

Fior Di Pesco

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Carrara 0-25
Carrara 0-25 zoom

Carrara 0-25

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Calacatta
Calacatta zoom

Calacatta

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2
Rea!
Breccia Oniciata
Breccia Oniciata zoom

Breccia Oniciata

Slipad
20mm
2650 kr/m2 2385 kr/m2

Vanliga frågor

Terrazzosten är ett kompositmaterial tillverkat av spån av marmor, kvarts, granit eller annan natursten, blandat med ett bindemedel och sedan gjutet eller gjutet till en fast yta. Ytan poleras sedan till en hög glans. Den kan användas för bänkskivor, golv och andra arkitektoniska applikationer.

Ja, bänkskivor av terrazzosten är mycket hållbara och kan hålla i årtionden med korrekt skötsel och underhåll. De är motståndskraftiga mot repor, fläckar och värme och tål hård användning.

Medan Terrazzo bänkskivor i allmänhet är mer benägna att värma skador än material som kvarts eller granit, kan de fortfarande tåla måttlig värme. Det rekommenderas emellertid att använda trivets eller heta kuddar för att förhindra potentiell termisk chock eller skada.

Bänkskivor i terrazzosten bör rengöras regelbundet med ett milt, icke-slipande rengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp. Undvik att använda starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel, eftersom de kan skada ytan. Det är också viktigt att försegla din bänkskiva i terrazzo med jämna mellanrum för att skydda den från fläckar och fukt.

Mindre repor och fläckar på bänkskivor av terrazzosten kan ofta repareras med en polermassa. Större spån eller sprickor kan kräva professionell reparation, till exempel fyllning med en färgmatchad epoxi.

Ja, terrazzosten kan användas utomhus i en mängd olika applikationer, inklusive bänkskivor, golv och dekorativa funktioner. Det är dock viktigt att välja en högkvalitativ, väderbeständig terrazzosten för utomhusbruk.

Terrazzosten är mer hållbar och motståndskraftig mot repor och fläckar än vissa andra bänkskivor, såsom laminat eller solid yta. Det är också billigare än bänkskivor i natursten som marmor eller granit. Det är dock mer benäget att flisa och spricka än vissa andra material.

Be om kostnadsfri konsultation

Vårt team har lång erfarenhet och kompetens från hundratals framgångsrika projekt. Vi är här för att ge dig råd och vägledning för att hjälpa göra det bästa valet.
Skicka oss en konsultationsförfrågan så kontaktar vi dig inom kort. Det är gratis och utan begränsningar.

Fråga gratis råd