Bänkskiva i Kvartsit

Kvartsit är en natursten, som bildas av sandsten och kvarts under hög värme och tryck. Denna process skapar en sten, som är hårdare och mer hållbar än granit, vilket gör den till ett utmärkt val för köksbänkskivor.

Läs mer
Rea!
Belvedere
Belvedere zoom

Belvedere

Polerad
20mm | 30mm
7218 kr/m2 6496.2 kr/m2
Rea!
Super White
Super White zoom

Super White

Polerad
20mm | 30mm
10679 kr/m2 9611.1 kr/m2
Rea!
Taj Mahal
Taj Mahal zoom

Taj Mahal

Polerad
20mm | 30mm
10679 kr/m2 9611.1 kr/m2

Vanliga frågor

Kvartsit är en natursten, som i första hand består av kvarts, ett mineral, som är känt för sin hårdhet och hållbarhet. Den bildas när sandsten utsätts för högt tryck och värme, vilket gör att de enskilda sandkornen smälter samman och bildar en tät, hård sten. Kvartsit finns vanligtvis i en rad färger, inklusive vit, grå, brun och rosa. Det är ett populärt val för bänkskivor på grund av dess naturliga skönhet och hållbarhet.

Medan kvartsit och kvarts delar ett liknande namn och båda används för bänkskivor, är de två olika material. Kvarts är en konstruerad stenmaterial, som består av kvartspartiklar, som är bundna med harts och pigment. Kvartsit, å andra sidan, är en natursten, som är bildad av sandsten och är i första hand sammansatt av naturlig kvarts. Kvartsit är hårdare och mer hållbart än kvarts, vilket gör det till ett populärt val för högtrafikerade områden, som kök och badrum.

Kvartsit är ett mycket värmebeständigt material och klarar höga temperaturer utan skador. Detta gör den till ett utmärkt val för användning i kök där varma kastruller och stekpannor ofta placeras på bänkskivor. Det är dock fortfarande viktigt att använda underlägg eller varma kuddar för att skydda ytan på bänkskivan och undvika eventuella skador eller missfärgningar.

Kvartsit är ett mycket hårt och hållbart material, som gör det motståndskraftigt mot repor och skavsår. Det är dock inte helt repsäkert, och det går fortfarande att repa ytan med vassa eller nötande föremål. För att minimera risken för repor är det viktigt att undvika att skära direkt på bänkskivans yta och att använda skärbrädor eller andra skyddsåtgärder.

Kvartsit är mindre poröst material än marmor. För att minimera risken för fläckar är det viktigt att städa upp spill och att använda en tätningsmedel för att skydda bänkskivans yta.

För att rengöra bänkskivor av kvartsit är det viktigt att använda ett skonsamt, pH-neutralt rengöringsmedel och undvika starka kemikalier eller slipande skrubber. Regelbundet underhåll kan hjälpa till att skydda bänkskivans yta och förlänga dess livslängd. Detta inkluderar att torka upp spill, använda skärbrädor för att undvika repor och använda varma kuddar eller underlägg för att skydda ytan från värmeskador. Underhåll liknar granit underhållet.

Kvartsit är ett hållbart och slitstarkt material, vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusbruk. Den är resistent mot värme, frost och UV-strålning, vilket gör den lämplig för användning i en rad utomhusapplikationer, inklusive uteplatser, gångvägar och poolomgivningar. Det är dock viktigt att notera att inte all kvartsit lämpar sig för utomhusbruk, eftersom vissa sorter kan vara mer benägna att missfärgas eller vittras. Det är viktigt att välja en högkvalitativ kvartsit och säkerställa att materialet är lämpligt för din specifika utomhusprojekt.

Även om kvartsit är ett hårt och hållbart material, rekommenderas det inte att skära direkt på bänkskivans yta. Att skära direkt på ytan kan eventuellt repa eller skada materialets yta och kan även matta dina knivar. Det är viktigt att använda en skärbräda eller annan skyddande yta när du skär eller lagar mat på dina kvartsitbänkskivor. Detta kommer att hjälpa till att skydda ytan på materialet och säkerställa att det förblir i gott skick i många år framöver.

Be om kostnadsfri konsultation

Vårt team har lång erfarenhet och kompetens från hundratals framgångsrika projekt. Vi är här för att ge dig råd och vägledning för att hjälpa göra det bästa valet.
Skicka oss en konsultationsförfrågan så kontaktar vi dig inom kort. Det är gratis och utan begränsningar.

Fråga gratis råd